A TÁMOP-pályázatról bővebben

TÁMOP-3.2.4./08/1/KMR-2009-0005

" Információ helyben és az integrált rendszerben- azaz a biatorbágyi és herceghalmi könyvtárak bekapcsolása az országos adatbázisba" című pályázatról röviden:

2009 nyarán a Karikó János Könyvtár és konzorciumi társai az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjában meghirdetett „Tudásdepó- Expressz” - A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázatot megnyerték, amelyet kistérségi könyvtárak fejlesztésére írtak ki. A sikeres pályázat az ”Információ helyben és az integrált rendszerben - azaz a biatorbágyi és a herceghalmi könyvtárak bekapcsolódása az országos adatbázisba” (TÁMOP 3.2.4./08/1/KMR 2009-0005) címet viseli.
A megvalósítás időtartama: 2009. szeptember 1. – 2010. november 30.

A Faluház és Karikó János Könyvtár, mint főkedvezményezett és konzorciumi társai a Biatorbágyi Általános Iskola könyvtára, valamint a herceghalmi Általános Iskola, Óvoda és Községi Könyvtár összesen 28 580 806 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.


A projekt 3 tevékenységet tartalmazott:


1. A pályázat lehetőséget teremtett könyvtári informatikai rendszer  és interaktív konzorciumi könyvtári honlap kialakítására. Az egységes könyvtári szoftver beszerzésével a három könyvtár és könyvtárhasználói egyszerűen tudnak kapcsolódni a nagy országos közös katalógusokhoz, továbbá a kulturális és közhasznú tartalmakhoz könnyebben hozzáférnek a könyvtári honlapon keresztül. A 3 kistérségi könyvtár közös adatbázisa is látható a honlapon keresztül, és a kölcsönös együttműködés során az olvasó könyvtárközi kölcsönzés során beszerezheti a keresett könyveket.


2.Az olvasáskultúra fejlesztését, és a könyvtári szolgáltatások népszerűsítését különböző könyvtári programmal terveztük megvalósítani, főleg iskoláskorúak számára. Népszerű gyermekkönyvek szerzőit hívtuk meg író-olvasó találkozóra, továbbá előadóművészeket megzenésített gyermekversek előadására. Bábszínház és meseszínházi előadásokat szerveztünk.


3.Könyvtári bútorok beszerzése az igényelt támogatás 10 %-ig.