Minősített Könyvtár címet nyert a Karikó János Könyvtár

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által kiírt pályázat keretében Biatorbágy könyvtárát 2023-ban először jutalmazták a Minősített Könyvtár címmel. Ebben az évben 10 könyvtár nyerte el ezt a címet az országban.

A díjátadó ünnepségre 2024. január 22-én, A magyar kultúra napján került sor Pannonhalmán. A könyvtár képviseletében Uzonyi Edit könyvtárvezető és Papp Regina könyvtáros vette át a díjat Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkártól és Szentmártoni János művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkártól. Az ünnepélyes díjátadót a Bazilika 800 ünnepi hangverseny, majd állófogadás követte.

A Minősített Könyvtár Címmel a kiemelkedő színvonalú szakmai munkát végző könyvtárakat ismerik el. A pályázást többéves közös munka előzte meg. A minőségirányítás elveit követve szerveztük meg munkavégzésünket, segítve a folyamatos fejlesztést, innovációt, az olvasók és látogatók igényeinek való megfelelést. A cím elnyerése szakmai megerősítést ad ahhoz, hogy szolgáltatásainkat a jövőben is ezzel a minőségi szemlélettel folytassuk.

Papp Regina könyvtáros
Karikó János Könyvtár

A Minősített Könyvtár címről bővebben: https://ki.oszk.hu/minoseg/minositett-konyvtar-cim