Katalógus

Közös katalógus | Újságok, folyóiratok, hangdokumentumok listájaHelytörténeti dokumentumok | a SZIRÉN könyvkereső használati útmutatója

Kedves Olvasó!

Könyvtárunk, a Karikó János Könyvtár a SZIRÉN Integrált Könyvtári Rendszert használja az elektronikus katalógusában. Az elektronikus katalógusban a könyvtár teljes állománya megtalálható, így az interneten található katalógus- információ is naprakész. Ha véletlenül nem talál egy könyvet a SZIRÉN KÖNYVKERESŐ link alatt, akkor telefonon vagy személyesen tud érdeklődni egy-egy könyv megléte felől.

Mivel ez egy konzorciumi honlap a közös címlapon találja a KÖZÖS KATALÓGUS linket. Ez egyszerre mutatja meg a három könyvtár közös katalógusát. Ha arra kíváncsi, hogy mi található az egyes intézmények katalógusában, be kell lépni a saját oldalukra, ahol a SZIRÉN KÖNYVKERESŐ link segít az eligazodásban. Fontos adatok az elsődleges szerző és a főcím, amit a keresőbe be kell írni. Fontos még, hogy pontos cím és szerzői név szerepeljen, különben a keresés sikertelen lesz.

A MÁS KÖNYVTÁRAK LINKJEI alatt megtalálható azoknak a nagyobb könyvtáraknak a katalógusai, amelyeket ajánlunk egyes speciális könyv beszerzésére, vagy esetleg informálódásra. Pontos cím és szerzőségi adatok birtokában könyvtárunk könyvtárközi kölcsönzésben meg tudja kérni az adott könyvtár könyvét. A könyvtári szolgáltatás ingyenes, de az olvasónak kell fizetnie a postaköltség felét. Kérheti a könyvet telefonon vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ill. a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen is.

Reméljük, hogy ezzel is tudjuk segíteni az információ és könyvhöz jutását kedves olvasóinknak.

Jobb egérgombbal a képre kattintva és "a kép megnyitása új lapon" opciót választva megtekintheti a képet az eredeti méretében.