Programok, információk / Archívum

2020. december 18.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Szinte hihetetlen, d elérkezett az idei utolsó HP klub ideje! Karácsonyra készülve mi is lehetne jobb, mint egy karácsonyi Harry Potter kvíz! Sajnos az idén nem tölthetjük együtt ezt az időszakot, de reméljük jövőre megint olyan jó kis bulit csaphatunk majd, mint tavaly! De addig is, jó szórakozást a kvízhez!

 


2020. november 20.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Itt az novemberi VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB!

Különleges rejtvény jutott a VHPK birtokába, amit alig vártam, hogy megosszak veletek! Ezt a darab papírt, amint Harry Potter világával kapcsolatos szavak vannak elrejtve, még valaki olyan állította össze, aki nagyon unatkozott az egyik Mágiatörténet órán.. Az illető tíz szót rejtett el (függőlegesen, vízszintesen és átlósan is), amiknek mind köze van a varázslók világában oly nagy szerepet játszó Harryhez és barátaihoz.

Azt nem tudjuk vajon kitől származik pontosan a játék, de nektek biztos nem okozhat túl nagy kihívást a szavak megtalálása, igaz? ;) (de ha valakinek segítség kellene, az csak küldjön baglyot a könyvtárnak! Vagy ha épp nincs kéznél bagoly, akkor virtuális üzenet is jó lesz: orsi.dirda @ gmail.com)


2020. október 23.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Itt az októberi VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB!
Ebben a hónapban, készülve a varázslók világában is fontos ünnepre a Halloween-ra, letesztelhetitek a tudásotokat a Roxfortos szellemekkel kapcsolatban!
Jó szórakozást!

 

2020. október 05-09.
ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK 2020 

Ez a hét igazán különleges, ismét megrendezésre kerül az ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK elnevezésű rendezvény, ha csak virtuálisan is. A hét majdnem minden napjára készítettünk játékos feladatokat, amik a kikapcsolódáson kívül az ismeretek szerzését is segítik.
A hét programjai elérhetőek itt:

OKN 2020

 

2020. szeptember 25.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Természetesen ebben a hónapban sem maradhat el a Virtuális Harry Potter Klub, a mostani kvíznek a főszereplője pedig nem más, mint Piton professzor! ??‍♂️✏️

 

2020. augusztus 19.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Ismét eltelt egy hónap, amivel közelebb kerültünk a nyár végéhez és az iskolakezdéshez. A Roxfortos leveleket szállító baglyokat várva már sokan tűkön ülünk, hogy megtudjuk a Teszlek Süveg vajon melyik házba oszt majd be bennünket. Azok pedig, akik már tudják, hogy melyik nagy múltú Roxfortos ház hírnevét öregbítik a megszerezhető pontokkal, biztosan tisztában vannak a saját házuk történetével. Igen ám, de a kérdés, hogy mennyit tudnak a többi házról? Ezzel a könnyű kis kvízzel lemérhetitek a tudásotokat a Roxfortos házakkal kapcsolatban!
Jó szórakozást!


2020. július 25.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

A borús idő ellenére, egy könnyű kis nyári kvízzel jelentkezik ebben a hónapban a VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB!
Harry élete nem csak a Roxfort falai között jelent kalandokat, neki még a nyarai sem olyan unalmasak, mint nekünk, mugliknak.
Ha kitöltöttétek a kvízt, gyertek vissza és írjátok le hány pontot sikerült szereznetek (e-mailben vagy Facebook-on)! ?

 

2020. június 29.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB

Rendhagyó módon hétfőn jelentkezik a VHPK. Ez alkalommal olyan játékos feladatokat hoztam nektek, amiket akár csapatokban, akár egyedül is tudtok játszani. Ha vannak Harry Potteres barátaitok, akkor töltsétek le a Harry Potter Bingót (1 hívó lap és 6 kártya áll rendelkezésre) és játszatok együtt! A játékot nagyon könnyű játszani, csak válasszatok egy játékmestert (akinél a hívó kártya lesz) a többiek pedig fogjanak egy-egy bingó lapot és egy-egy tollat. A játékmester egyesével fogja mondani a lapján látható neveket (a sorrend nem fontos), a többiek pedig bejelölik a lapjukon a kis rajzot, ha rajta van. Az nyer, akinek először gyűlik össze 5 egymás mellett vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan. Fontos, hogy akinek összegyűlt valamelyik, annak hangosan Bingót kell kiáltania! (A letölthető lapokat megtaláljátok itt)
De ne keseredjetek el, ha most nincs senki a közeletekben, aki játszani szeretne. A Mágikus Én-t egyedül is ki tudjátok tölteni, csak el kell képzelnetek milyen is lesz, ha megérkezik a levél a Roxfortból, milyen is lesz a mágikus énetek! Ha pedig a tudásotokat szeretnétek letesztelni, a könyvtárban is megtalálható „Harry Potter Tesztkönyv: kezdőknek és haladók” jó barátotok lesz a megmérettetésben. De vigyázat, a feladatok néha RBF és RAVASZ szintűek is lehetnek!

 

2020. május 31.
ONLINE KÉZMŰVES - ÖTÖDÖLŐ/AMŐBA HÁZILAG 

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető és legkönnyebben játszható játék az ötödölő vagy más néven amőba. Mi itt most egy kövekből készített verziót mutatunk meg, de szinte bármiből össze lehet rakni  játékot, aminek szabályai nagyon egyszerűek. Átlósan, vízszintesen vagy függőlegesen kell kirakni 3 egyforma követ a nyeréshez. A köveket lehet festeni is, ha valaki kicsit ügyesebb az ecsettel, az akár piros pöttyös és sárga pöttyös katicákkal is játszhat, a műanyag zárható zacskó helyett pedig vászonzsákot is varrhatunk (az itt bemutatott módon), ha van hozzá otthon anyag.
Az elkészítés leírása, képekkel, megtalálható itt.

________________________________________________________________________________________

2020. május 31.
VIRTUÁLIS GYERMEKNAP A KÖNYVTÁRBAN 

A különleges gyermeknapi programokat megtaláljátok itt:
Gyermeknap 2020

 

2020. május 22.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Ebben a hónapban az Virtuális Harry Potter Klub újfajta formában jelentkezik. Ez alkalommal kirakósok segítségével kapjátok meg az idézetet, amit a "Legendás állatok és megfigyelésük" c. filmben (és annak hivatalos szövegkönyvében) találhattok. A hét varázslatos, Harry Potter világával kapcsolatos kirakót és a feladatok megoldását azok is megpróbálhatják, akik nem lépték még át a Roxfort képzeletbeli küszöbét. De vigyázzanak, aki egyszer belép ebbe a világba, nem biztos, hogy valaha is elhagyja! ;)
Link a feladatlaphoz.

2020. május 08.
ONLINE KÉZMŰVES - ÉPÍTŐKOCKÁK HÁZILAG 

Újra itt az Online Kézműves-foglalkozás!
Ez alkalommal is olyan otthon játékot szerettünk volna találni, amit az egész család együtt tud elkészíteni és játszani! A kukac verseny után most itt vannak a könnyen elkészíthető építőkockák! A "kockákat" egybe lehet illeszteni, de nem mindegy, hogy ki hogyan csinálja, mert a torony ledőlhet! A kicsik segíthetnek a festésben a nagyobbak pedig a vágásban, a játékban pedig a szülők is biztosan részt akarnak majd venni. :)
Ha valakinek nincs otthon festéke, akkor használhat színes papírt, krepp-papírt is a beborításhoz, vagy akár díszítés nélkül is használhatóak a guriga darabkák!
Jó játékot kívánunk!

Az elkészítés leírása, képekkel, megtalálható ITT.  

2020. április 24.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Bár személyesen nem találkozhatunk, azért a Harry Potter Klubot legalább ebben a formában meg tudjuk tartani. A Házak közötti versenyzés szünetel, így most inkább olyan feladatokat állítottunk össze, amit minden HP rajongó meg tud csinálni, ha olvasta az első könyvet (A Bölcsek kövét), vagy látta a belőle készült filmet. Két kérdőívünk van és egy kézműves feladat. A könyves kvíz kérdéseit könnyen meg lehet válaszolni ha valaki olvasta a könyvet, de azoknak is szórakoztató lehet, akik épp most utaznak a Roxfortba Harry-vel először. A filmes kvízben is vannak olyan kérdések, amiket a veterán HP rajongók simán meg tudnak válaszolni, de abban van pár olyan is, amihez újra végig kell nézni a filmet! ? 
Könyves kvíz
Filmes kvíz
Asztronómia órára sajnos nem tudunk elmenni, ezért készíthetünk magunknak egy kis Üvegbe zárt galaxist, hogy unalmas estéinken azt böngészve próbáljuk meglátni a sok apró ezüstösen csillogó csillag közé zárt titkot, még ha Firenze tanár úr nem is tartaná hasznosnak a tevékenységet. Trelawney professzor viszont biztosan meg tudná jósolni micsoda szörnyűségek várnak ránk, még ebből a vidám kis galaxisból is! ?
Az elkészítést bemutató képeket megtaláljátok itt.

 

2020. április 16.
ONLINE KÉZMŰVES - KUKAC VERSENY 


 

Az elkészítés leírása, képekkel, megtalálható ITT

 

2020. november 21., szombat, 10 óra
"CSALÁDI VETÉLKEDŐ - CSALÁDOK VETÉLKEDŐJE" 2020

A Karikó János Könyvtár idén is meghirdeti a „Családi vetélkedő - Családok vetélkedője” című programját.

Mint a program címe is elárulja, az egész család együtt játszhat. A szülők és nagyszülők is a csapatok tagjai lehetnek! 3-6 fős csapatok mérhetik össze tudásukat.
Együtt minden könnyebb! 
A jelentkezéskor a csapatok kapnak néhány népszerű gyermekkönyvből álló könyvlistát, amit október közepéig kell elolvasniuk. A döntő rendhagyó módon, a szabadulószobák szabályait követi játékos formában. A feladatok megoldásában a könyvek segítenek.

A vetélkedő döntője 2020 novemberében lesz.
Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 31.
A jelentkezéshez csak ezt a jelentkezési lapot kell kitölteni (amit innen tudnak pdf formátumban letölteni) és leadni a könyvtárban.

I. helyezett jutalma: 30 000 Ft értékű könyvutalvány
II. helyezett jutalma: 20 000 Ft értékű könyvutalvány
III.helyezett jutalma: 10 000 Ft értékű könyvutalvány

Könyvlista:
1. J.K. Rowling – Harry Potter és a Bölcsek köve
2. Emma Carroll – Égi tolvaj
3. Mándy Iván – Robin Hood
Elérhető a Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján:
http://resolver.pim.hu/dia/PIMDIA7510
4. Csukás István – Süsü, a sárkány
Elérhető a Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján:
http://resolver.pim.hu/dia/PIMDIA1027
5. Nyulász Péter és Ritter Ottó – Az időgladiátorok (Berger Szimat Szolgálat 4.)

Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt!

 

2020. szeptember 23., szerda, 16 óra
ERZSÉBET KIRÁLYNÉ - KULTUSZA ÉS UTAZÁSAI A GYŰJTŐ SZEMÉVEL

A RÉSZVÉTELHEZ KÖTELEZŐ A REGISZTRÁCIÓ!
Jelentkezési határidő: szeptember 18.
Regisztrálni e-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy telefonon (23/310-028) lehet.
Kordásné Szász Melinda környezetkutató-ökológus és pedagógus előadása Sissiről vagyis Erzsébet magyar királynéról.

 

2020. április 28., kedd, 16 óra
ELMARAD!

OLVASÓKLUB

Történelem lírában – Gyócsi László

Különleges vendége lesz az áprilisi olvasóklubnak. Gyócsi László, író-újságíró Történelem lírában címmel tart előadást, amelyet a “Fejszecsattogás a Horthy dűlőn” című kisregény bemutatása követ. Az író-olvasó találkozót dedikálás és beszélgetés követi. Nem csak jó társasággal, de teával és süteménnyel is várjuk olvasni és beszélgetni szerető olvasóinkat!

 

2020. április 24., péntek, 16 óra
ELMARAD!

HARRY POTTER KLUB

Áprilisban látogatást teszünk Hagrid varázslatos és különleges világába! Körülnézünk a kunyhójában, megismerkedünk kedvenc, legendás lényeivel és szörnyeivel, valamint bekukkantunk egy kicsit az órájára is. Hagrid nem véletlenül élvezte Dumbledore professzor bizalmát, mert kedvenc fél-óriásunkra Harryék is mindig számíthattak. A klub végén kísérletet teszünk a nem túl barátságos Szörnyek könyvének elkészítésére is. Bár a Siriustól kölcsönkapott motorjára nem ülhetünk fel, de azért biztos remekül fogunk szórakozni!

Várunk szeretettel, ha már olvastad a könyveket és szeretsz beszélgetni róluk!

 

2020. április 17., péntek, 17 óra
ELMARAD!

A KULISSZÁK MÖGÖTT - KLUBFOGLALKOZÁS TINIKNEK

„Andynek rengetek, játéka van, ám arra senki nem gondol, hogy ezek a játékok, ha senki nincs a közelbe életre kelnek. Köztük Woody, a vezér, ott van még Mr. Krumplifej, Rex, a dinoszaurusz, Guba, a malacpersely, és a többiek.” Bizonyára már mindenki kitalálta, hogy a Toy Story – Játékháború című film lesz a témája a délutánnak. Várunk minden kedves érdeklődőt.

 

2020. április 15., szerda, 10 óra
ELMARAD!

MESEDÉLELŐTT - MASZATKACSA

A Bábos mesekuckó előadása Major Zitával kicsiknek és óvodásoknak. A bábelőadást mesetorna és kézműves-foglalkozás követi. A program ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.

Regisztrálni személyesen a könyvtárban, telefonon (+23/310-028) vagy e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.
Regisztrálni április 9., este 7 óráig lehet!

 

2020. április 14., kedd, 16 óra
ELMARAD!
ERZSÉBET KIRÁLYNÉ KULTUSZA ÉS UTAZÁSAI A GYŰJTŐ SZEMÉVEL

„Gyűjtőként és rajongóként kislány korom óta a témával foglalkozom. Tevékenységem egyik része, az előadásokon túl, hogy Sisi és családja kastélyait felkeressem, és láthassam élőben a róla készült alkotásokat, festményeket és szobrokat is. Minden helyszínt korhű ruhában látogatok meg, ezzel is tisztelegve a királyné emléke előtt.”- írja magáról Kordásné Szász Melinda környezetkutató-ökológus és pedagógus, a Karikó János Könyvtár vendége.

 

2020. április 7., kedd, 10 óra
ELMARAD!

SZÜLŐFÖLDEMEN - A MAGYAR KULTÚRA NAPJA A KÖNYVTÁRBAN

Kisteleki Zoltán vándorszínész műsorában Petőfi Sándor és Juhász Ferenc versei hangzanak el iskolások számára.

2020. április 3., péntek, 16 óra
ELMARAD!
MESEDÉLUTÁN

Húsvét közeledtével a nyuszié a főszerep mindenhol, így a mesében és a kézműves-foglalkozáson is. Várjuk szeretettel a könyvtárba látogató óvodásokat és kisiskolásokat.

2020. március 27., péntek, 17 óra
ELMARAD!!

A KULISSZÁK MÖGÖTT - KLUBFOGLALKOZÁS TINIKNEK

Érdekel a filmezés? Tudod, hogyan készülnek a filmek, jelmezek és maszkok? Ismerjük meg együtt a kulisszatitkokat, és találkozzunk havonta Kertész Zsófival! Ezen a délutánon a Star Wars filmekről tudhatsz meg titkokat.

2020. március 24., kedd, 16 óra
ELMARAD!
OLVASÓKLUB

A könyvtárban immár több éve működő olvasóklub szeretettel várja azokat, akik szeretnének egy folyamatosan bővülő, jókedvű társasághoz csatlakozni! Minden hónapra jut egy közösen kiválasztott könyv, amelyről honlapunkról és a Facebook oldalunkról is tájékozódhat! De ha nem olvasta a javasolt művet az sem baj, jöjjön el és hallgassa meg a többiek könyvajánlóját. Meséljen kedvenc olvasmányairól nekünk!
Az erre a hónapra ajánlott könyvek:
Charlotte Link - Fogócska
Charlotte Link - Figyelő szemek

Nem csak jó társasággal, de teával és süteménnyel is várjuk olvasni és beszélgetni szerető olvasóinkat!

 

 

2020. március 20., péntek, 16 óra
ELMARAD!
HARRY POTTER KLUB

A márciusi Harry Potter klub témájául a bájitalok szolgálnak majd. A Könyvtáras Házak által előre összegyűjtött bájitalok receptjein kívül megbeszéljük, kinek, melyik varázslatos hatással bíró főzet a kedvence. Melyiket szeretnéd megkapni és használni, ha lehetne? Nemcsak az eredeti, Harry Potteres bájitalokról beszélgetünk. Mindegyik ház lehetőséget kap egy saját főzet kitalálására és elkészítésére. Az elkészült bájitalok értékes pontokat jelentenek majd a Házkupáért!

Várunk szeretettel, ha már olvastad a könyveket és szeretsz beszélgetni róluk!

2020. március 11., péntek, 16 óra
ELMARAD!!
MESEDÉLUTÁN

A program elmarad. Megértésüket köszönjük!

 

2020. március 11., szerda, 10 óra
ELMARAD!!

MESEDÉLELŐTT - SZÜLETÉSNAPI AJÁNDÉK
(BRÚNÓ MACI SZÜLINAPOT ÜNNEPEL)

A rendezvény az előadó betegsége miatt elmarad!
Megértésüket köszönjük!

 

2020. március 5., csütörtök, 17 óra
A SZOMSZÉD MINDIG ZÖLDEBB?

Előadó: Halmos Monika fitoterapeuta, sóskúti füvesasszony, food-stylist, az ehető virágok szakértője

A környezetbarát, fenntartható kert és konyha kérdéseinek boncolgatása, melynek apropója egy több mint 100 ezer olvasót elért cikkünk: Ne tedd az avokádót tüllszatyorba! Szóba kerül a füvesítés, a mulcsozás, a komposztálás, a méhbarát kert, a sörkollektoros aszaló, a komposztvécé, a növényi permetlevek, az ehető vadnövények és sok-sok más "zöld"-ség. Szemnyitogató elmélkedés arról, hogy mennyire lehetünk, legyünk zöldek.

 

 

2020. február 25., kedd, 16 óra
OLVASÓKLUB

SZERET ÖN OLVASNI? SZERET ÖN KÖNYVEKRŐL BESZÉLGETNI?
Izgalmas társasági összejövetelre invitáljuk. Teával és süteménnyel várjuk az olvasmányaikról beszélgetni kívánó vendégeinket.
Vidám csapatunk újabb vállalkozó kedvű tagokat vár!

 

2020. február 21., péntek, 16 óra
HARRY POTTER KLUB

Várunk szeretettel, ha már legalább az első könyvet olvastad, és szeretsz beszélgetni róla!
Ez alkalommal kicsit jobban belenézünk kedvenc hármasunk, Hermione, Ron és Harry életébe, kiderítjük vajon miért is vészelt át olyan sok mindent a barátságuk.

 

2020. február 18., kedd, 16 óra
LEONARDO DA VINCI - A TITOKZATOS EMBER

„Csak eszednek és lelkednek olvasás útján nyert kincse jelenti az igazi gazdagságot, mert ez nem vész el és nem hagy el soha.” (Leonardo da Vinci)
500 éve halt meg a reneszánsz zseni és polihisztor. „Leonardo volt az uomo universale, az egyetemes ember reneszánsz eszményképének jellegzetes megtestesítője, akit kimeríthetetlen kíváncsisága hajtott újabb és újabb felfedezések felé.”
(Cultura Magazin )
Tudjon meg több többet a művészről, a tudósról és az emberről Chemez István előadásában!

 

2020. február 14., péntek, 16 óra
MESEDÉLUTÁN - FARSANG A KÖNYVTÁRBAN

MESEDÉLUTÁN – JELMEZVERSENY – ARCFESTÉS
FARSANG A KÖNYVTÁRBAN

Mesehősök elevenednek meg, akik közös játékra hívnak. Mutasd meg a legszebb jelmezed a zsűrinek! Ha a jelmezed mellé tökéletes arcfestést is szeretnél, akkor kérhetsz arcfestést is. A program ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.
Regisztrálni személyesen a könyvtárban, telefonon (+23/310-128) vagy e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.
Megértésüket köszönjük!
Regisztrálni február 11., este 7 óráig lehet!

 

2020. február 12., szerda, 10 óra
MESEDÉLELŐTT - FARSANGI MULATSÁG

A Bábos mesekuckó előadása Major Zitával kicsiknek és óvodásoknak. A bábelőadást mesetorna és kézműves-foglalkozás követi. A program ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a részvételhez.
Regisztrálni személyesen a könyvtárban, telefonon (+23/310-128) vagy e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.
Megértésüket köszönjük!
Regisztrálni február 10., este 7 óráig lehet!

 

2020. február 11., kedd, 17 óra
A KULISSZÁK MÖGÖTT - KLUBFOGLALKOZÁS TINIKNEK

Érdekel a filmezés? Tudod, hogyan készülnek a filmek, jelmezek és maszkok?
Minden filmszerető diákot várunk szeretettel.
Ma a Bébi úr mesefilm készítéséről beszélgethettek Kertész Zsófival.

 

2020. január 28., kedd, 16 óra
OLVASÓKLUB

Teával és süteménnyel várjuk az olvasmányaikról beszélgetni kívánó vendégeinket.
2020 első ajánlott könyve Zsuffa Tünde Paprika rummal című regénye. Ha már olvasta, akkor kérjük, jöjjön el, és ajánlja a többieknek is! Ha nem olvasta, akkor hallgassa meg a többieket, mit mesélnek erről a népszerű regényről!

 

2020. január 24., péntek, 16 óra
HARRY POTTER KLUB

Várunk szeretettel, ha már legalább az első könyvet olvastad és szeretsz beszélgetni róla!
A januári Harry Potter Klub témája a legendás állatok és gondozásuk lesz. Nem csak a roxforti tankönyv, de a film is szóba kerül majd!

2020. január 21., kedd, 10 óra
A MAGYAR KULTÚRA NAPJA A KÖNYVTÁRBAN

MESE AZ ARANYHALRÓL
Rendhagyó irodalomóra kisiskolásoknak. Vendégünk Kisteleki Zoltán előadóművész. A művész egyszemélyes hagyományőrző és interaktív irodalmi műsorában a közismert mesét hallgathatják meg a diákok, és a szereplők a gyermekközönség soraiból kerülnek ki. Versek, kisebb mesék, mondókák színesítik a műsort.

 

2020. január 17., péntek, 16 óra

MESEDÉLUTÁN

Havonta egyszer találkozzunk a könyvtárban! Várjuk közös időtöltésre a gyermekeket és a szülőket. A mesehallgatás különböző formáival találkozhatnak a program résztvevői. Többnyire papírszínházzal és sok-sok játékkal várjuk a könyvtárba látogató óvodásokat és kisiskolásokat.
 

2020. január 15., szerda, 10 óra

MESEDÉLELŐTT - TAPADÓS TAPPANCS

A Bábos mesekuckó előadása Major Zitával kicsiknek és óvodásoknak. A bábelőadást mesetorna és kézműves-foglalkozás követi. A program ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a részvételhez.
Regisztrálni személyesen a könyvtárban, telefonon (+23/310-128) vagy e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.
Megértésüket köszönjük!
Regisztrálni január 13., este 7 óráig lehet!
 

2020. január 14., kedd, 17 óra
A KULISSZÁK MÖGÖTT - KLUBFOGLALKOZÁS TINIKNEK

Érdekel a filmezés? Tudod, hogyan készülnek a filmek, jelmezek és maszkok?
Ismerjük meg együtt a kulisszatitkokat, és találkozzunk havonta Kertész Zsófival! Ezen a délutánon a Jégvarázs című mesefilmről tudhatsz meg titkokat.
 

 Programok, információk / Archívum