Rendezvényeink gyerekeknek

Rendezvényeink ingyenesen látogathatók a nem könyvtári tagok számára is.

VIRTUÁLIS SZABADULÓSZOBÁK

Már öt virtuális könyvtáros szabadulószobánk is van!
Vár mindenkit szeretettel a Varázslatos Könyvtár, a Kalandok a 18. században, az Irány a GrundMeseország és a Kalandozások a történelemben és A villámtolvaj!
A feladatokat elsősorban nagyobb gyerekeknek állítottuk össze, a felnőttek is élvezhetik a feladatok megfejtését. 

VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB - Archívum

Korábbi bejegyzéseinket itt találjátok: VHPK - Archívum

2024. április 20., szombat, 10 óra
HARRY POTTER KLUB - VARÁZSLÓK ESZKÖZTÁRA

Gondolkoztál már azon mit kellene pontosan magaddal vinni a Roxfortba, ha elég szerencsés lennél ahhoz, hogy felvételt nyerj az egyik legrangosabb varázslóiskolába? Gyere el a könyvtárba és tervezd meg nem csak a ruhatáradat, de a pálcádat és a szobádat is, hátha egyszer szükséged lesz a listára!
2024. március 21. - április 20.
LEGÓVERSENY

Hogyan tudsz nevezni a versenyre?
Építsd meg önállóan vagy csapatoddal (család, barátok) egy általatok olvasott könyv jellegzetes, felismerhető jelenetét! Válaszd ki, hogy Kezdő, Haladó vagy Profi kategóriában szeretnél indulni! Profi kategóriában csak robotizált Lego-alkotással lehet nevezni. Küldj nekünk e-mailt, megadva az építők nevét és korát, a kategóriát, amiben indultok, valamint a könyv íróját, címét és a jelenet rövid leírását! Az e-mailben Kezdő és Haladó kategóriában maximum 5 db jó minőségű fotó legyen csatolva az alkotásodról. Profi kategóriában a robotizált építményről készített videó linkjét küldd el a levélben! Figyelem! A versenyen nem lehet indulni olyan olvasmányokkal, amelyek témájában hivatalos Lego szettek lettek kiadva, (pl. Gyűrűk ura, Star Wars, Harry Potter), akkor sem, ha az alkotás nem konkrétan a szettben kiadott jelenetet ábrázolja.

Nyeremények, díjátadás:
Minden kategóriában egy-egy győztest hirdetünk, Lego és egyéb témájú könyvnyereményekkel. Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás várható időpontja: 2024. május 10., péntek, 17:00.

Az elkészített alkotások fotóiból a könyvtárban kiállítást rendezünk.

Nevezési határidő:
2024. április 20.
E-mail: a plakáton megadott e-mail cím
Tárgy: “legóverseny”