Itt találhatóak meg a VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB archivált eseményei.

2022.  december 15.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB

Karácsony mindjárt itt van, de még van idő bagolypostával képeslapot küldeni a családnak és barátoknak! Az idei utolsó Virtuális Harry Potter Klubban képeslapot készíthetünk, amihez az ötletet maga Dobby, a házimanó adta.
(DOBBY SABLON)
Boldog Karácsonyt és Kellemes szünetet minden Potterheadnek!

2022.  november 25.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB

Készülődjünk együtt az ünnepekre egy jó kis karácsonyi hangulatú Harry Potter kvízzel! Bár még kicsivel több, mint egy hónap van hátra Harry egyik kedvenc ünnepéig (hiszen a december végét vagy a majdnem üres Roxfortban, vagy pedig a Weasley család tagjaival telezsúfolt Odúban tölthette), de soha nincs túl korán a karácsonyi vacsorákról álmodozni. Ezért ebben a hónapban a Roxforti lakomákkal kapcsolatban tesztelhetitek le a tudásotokat!
A kvízt nem ajánlott üres gyomorral kitölteni! ;)
A kvízt megtaláljátok ITT.

2022.  október 28.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB

Ebben a hónapban madártollas könyvjelzőt készíthettek a VHPK-val! Ehhez nem kell más, mint egy madártoll, ha nincs otthon akkor a legközelebbi séta alatt tartsátok nyitva a szemeteket, és egy idézet a kedvenc Harry Potter könyvetekből.
Jó toll és idézet keresést!

 

2022.  szeptember 30.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB

Ebben a hónapban mozgószemes baglyot készíthettek a VHPK-val! Harry mindig is nagyon kötődött Hedvighez, a hóbagolyhoz, aki nem csak gyönyörű volt, de hasznos is, hiszen mindig hozta-vitte a leveleket a Roxfortból és Dudley-éktől is. Ha nektek Hagrid nem vesz idén baglyot ajándékba, akkor sem kell elkeserednetek, mert könnyen csinálhattok magatoknak egyet tobozból!




2022.  augusztus 26., péntek
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB

Ebben a hónapban minden diák, legyen az varázsló vagy mugli, az iskolára gondol. Bár nem mindenki kapja majd kézhez bagolypostával azt a levelet, ami megváltoztatta Harry Potter életét, de az nem jelenti azt, hogy nem tesztelheti le a tudását vele kapcsolatban. Ki tudja, mire végzel a kvíz kitöltésével, lehet, hogy egy bagoly landol az ablakod előtt egy sárgás-barna színű borítékkal.
A kvízt megtaláljátok ITT.

2022.  július 29., péntek
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB

Ismét itt a nyár, a meleg és az unalmas órák, amiket szerencsére nekünk nem az ablak alatt, a földön fekve kell eltölteni, hogy elkerüljük Dudley ugratásait. Nekünk, nem úgy, mint szegény Harrynek, itt az internet, ahol izgalmas kvízeket tölthetünk ki miközben élvezzük a szoba hűvösét.
Ez alkalommal azt kell eldöntened, hogy vajon igaz vagy hamis az állítás, ami Harry nyári szüneteire vonatkozik.
A kvízt megtalálod ITT.
Jó szórakozást!

2022. június 27., péntek
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB

Bár az iskolának vége, de ez nem jelenti, hogy ne lenne mit írni. A varázslóvilágban nem egyszerű golyóstollat használnak a gyerekek, hanem mágikus pennát. Ez alkalommal mi is elkészíthetjük a saját madártollas íróeszközünket, amivel sokkal érdekesebb lesz majd a jegyzetelés!

2022.  május 27.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB

Ez alkalommal kirakósok várják a VHPK tagjait! A kirakók a varázs világgal kapcsolatos témában készültek, ha sikerült mindet megoldani, írjátok meg (kommentben vagy a könyvtár e-mail címére: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), hogy mik láthatóak a képeken!
Jó szórakozást!

 

preview35piece preview40piece preview45piece preview35piece preview45piece

2022.  április 29.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB

A Harry Potter könyvek tele vannak beszélő nevekkel, amik tökéletesen illenek a karakterekhez vagy jól kifejezik a varázslatok hatását. Az áprilisi VHPK alkalmával olyan szókeresőt készítettünk, amiben összesen 10 darab nevet és varázslatot rejtettünk el.
Meg tudjátok találni mindent?

(jobb egérrel a képre kattintva megnyithatják új ablakban a teljes méretért!)
A megoldást megtaláljátok ITT.

2022. március 17.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB

Értékes könyvjutalmat sorsolunk ki ebben a hónapban a kvízt helyesen kitöltők között!
Szereted a legót? Szereted Harry Pottert? Ha csak az egyik kérdésre igennel válaszoltál, ez a kvíz neked való! A kérdések megválaszolásához nem kell ismerned mindegyik könyvet, elég az is ha olvastad vagy láttad a Harry Potter és a Titkok Kamráját! A megoldásnál segíthetnek a képek is!
A megoldás értékes könyvjutalmat jelenthet, szóval ne habozz, játssz velünk! (A játék lezárult de a kvízt bármikor ki lehet tölteni.)
A kvízt megtalálhatjátok itt!

2022. február 25.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB

Bizony nem mindig sikerült tökéletesen követnie az utasításokat a kedvenc mágikus iskolánk tanulóinak. Te vajon emlékszel mi is történt, amikor a varázslat rosszul sült el?
Nézzük meg!
A KVZ ITT TALÁLJÁTOK:

 

 

2022. január 28.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB

Januárban sem maradhatunk Harry Potteres kvíz nélkül, ez alkalommal pedig letesztelhetjük menyire ismerjük az első könyvet! A kérdések között szerepel könnyű és nehezebb is, jó szórakozást hozzá!
A kvízt ITT találhatjátok meg.

2021. december 23.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Nemsokára itt a karácsony és vele együtt a téli szünet, ami Harry Potter egyik kedvenc időszaka volt a Roxfortos évei alatt, hiszen ez a pár hét azt jelentette, hogy nem kellett hazamennie a Dursley családhoz és a tankönyveket is az utazóládájába zárhatta. Ma mi sem nézünk tanulnivaló után, de szókeresésre invitálunk titeket, hogy a karácsony szelleme hozzátok is ellátogathasson! (Reméljük inkább Félig Fej Nélküli Nick lesz a látogató és nem Hóborc!)
Az alábbi képen 7 varázslatos ünnepi kifejezést rejtettünk el, mert a 7 igazán mágikus szám, ki találja meg először őket?
(Megoldás jövő héten!)

(a képre kattintva  jobb egérgombbal megnyithatjátok nagyobb méretben)
MEGOLDÁS

2021. november 26.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Az ünnepi hangulatra készülődve mi sem lehetne szórakoztatóbb, mint egy kvíz a varázsvilág legérdekesebb utcájáról, ahol bármit megvehetünk, ami szívünk vagy szánk ingere!
Vajon mennyire ismered az Abszol utat? Ideje megtudni!
A kvízt megtalálhatod itt.

2021. október 29.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Halloween-i szókereső
Szinte hihetetlen, de ismét elérkeztünk a varázsvilág legfontosabb ünnepéhez, a Halloweenhoz. Idén a papír lapján, szavak között keresgélve emlékezhetünk meg erről a mágikus napról.
A betűk között függőlegesen, vízszintesen és átlósan is szavak bújnak meg, vajon megtaláljátok mindegyiket? 13 szó várja, hogy megtaláljátok őket, jó keresgélést!
(A képre kattintva jobb egérgombbal megtudjátok nyitni új ablakban, nagyobb méretben a képet)

(megoldás)

2021. szeptember 24.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

A kígyók mindig is fontos, ha nem is pozitív szerepet kaptak a Harry Potter könyvekben és filmekben. Ez alkalommal próbára teheted a tudásodat ezekkel a sziszegő varázslatos állatokkal kapcsolatban!
A kvízt itt találhatod.

2021. augusztus 27.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Hamarosan itt van szeptember és vele az iskolakezdés. Azoknak, akik nem kapták meg a levelüket és nem a kilenc és háromnegyedik vágányról várják majd a Roxforti Expressz indulását, azoknak sem kell nagyon elszomorodniuk, hiszen nekik is lehet üzenethordó baglyuk! Ezt a papírbaglyot még könnyebb is tartani, hiszen nem kell megetetni! Mai alkalommal fehér baglyot készítettünk, de lehet barnát vagy szürkét is készíteni, a tollak színének csak a fantáziátok szabhat határt!

2021. július 30.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Melyik híressé vált Mardekárosra hasonlítasz?
A mai Harry Potter klubban annak nézünk utána, hogy vajon, ha választanod kellene, hogy kire hasonlítasz a legjobban ezek közül a Mardekáros tanulók és tanárok közül, kire esne a választásod.
A Mardekárnak érthető módon rossz híre van, tudjuk mindannyian ki volt a ház leghírhedtebb tanulója. De nem csak Tom Denem tartozott a Roxfort négy házának legkígyósabbikába, rajta kívül voltak sokan, akik nem álltak a sötét oldalra. Közülük hoztam nektek ma ötöt, nem csak az eredeti hét könyvből, a filmekből, hanem a „Harry Potter és az Elátkozott Gyermek”-ből is. Ha még nem olvastátok volna ezt a könyvet, megtaláljátok a könyvtárban.
A bejegyzés alá kommenteljétek oda, hogy kire hasonlítotok leginkább, vagy ha nem Facebookon olvassátok a cikket, akkor írjátok meg nekem e-mailben (konyvtar @ biatv. hu, a tárgyba írjátok bele, hogy Harry Potter Klub).
Dirda Orsi, a KJK HPK vezetője.


Ha igazi kocka vagy és büszke is vagy erre, akkor olyan vagy, mint SCORPIUS MALFOY
Olyasvalaki vagy, aki akkor a legboldogabb, ha tanulhat valami újat? A legtöbb idődet könyvek közé bújva töltöd? Még akkor sem szégyelled a kockaságodat, ha mások ezt nem értékeli annyira, mint kellene? Ha ez ismerősen hangzik, akkor te bizony Scorpius Malfoy-ra hasonlítasz!
Scorpius bizony olyan Mardekáros, aki nem szégyelli felvállalni az énjének szögletesebb oldalát. Büszke az iskolában elért teljesítményeire, imád olvasni és ambiciózus, ha mágikus teljesítményéről van szó. Sőt, minél többet kell tanulni, Scorpius annál boldogabb! Ezt legjobb barátja Albus is felismerte, tudja, hogyha szeretné barátját felvidítani, a könyvtárban van erre legnagyobb esélye. Annak ellenére, hogy Albus ugratja néha Scoprius-t, a fiú soha nem akart megváltozni, ahogy neked sem kell!

Ha fel vagy készülve, hogy azt tedd, ami helyes, nem pedig azt, ami könnyű, akkor olyan vagy, mint LETA LESTRANGE
Leta Lestrange egyáltalán nem volt tökéletes. Hajlamos volt kifakadni azokra, akik feldühítették és nem volt a legjobb barátja Göthe Salmandernek sem. De, annak ellenére, hogy voltak hibái, végül kiállt azokért, akiket szeretett. A „Grindewald bűntettei”-ben, amikor rájön, hogy Göthe és Theseus bajba kerülnek, felfordulást okozott, hogy a testvérek el tudjanak menekülni. Ami sikerült is neki, de sajnos Letának a legnagyobb árat kellett fizetnie ezért a tettéért, amikor elnyelték Grindewald tüzének lángjai. Ha szeretsz valakit és képes vagy nehéz döntéseket meghozni, hogy megvédd őket, akkor olyan vagy, mint Lena Lestrange.

Ha szarkazmusból ötöst kapnál, akkor olyan vagy, mint PERSELUS PITON
Amikor a Mardekár komoly házvezető tanárára gondolsz, megbocsátható, ha nem a humor az első, ami eszedbe jut róla. Igaz az is, hogy sokszor keserű és kellemetlen volt. De néha-néha kicsúszott a száján egy-egy igazán szellemes mondat is, ki tudná elfelejteni az Umbridge-nak adott szarkasztikus „Valóban?”-ját? Vagy azt a rengeteg szellemes megjegyzést, amit Harry rovására hallottunk tőle. Ha rólad is tudják a barátaid, hogy tőled bizony számíthatnak egy-egy ilyen kissé csípős megjegyzésre, ha te nem gondolod úgy, hogy a szarkazmus a legalacsonyabb formája a szellemességnek, akkor bizony osztozol néhány személyiségjegyen Pitonnal!

Ha a család számít a legtöbbet neked, akkor olyan vagy, mint NARCISSA MALFOY
Narcissa nem volt olyan valaki, akit bárki is jó embernek gondolna. Együttműködött a Halálfalókkal és a Sötét Nagyúrral, vakbuzgó volt, aki hitt a vér tisztaságában. Ennek ellenére, az a dolog, amit még ezeknél is többre becsült, a családja volt. A Roxforti csata alatt hazudott Voldemortnak, amikor azt mondta neki, hogy Harry halott, csak azért, hogy visszatérhessen a kastélyba és megkereshesse a fiát. A motivációja nem az volt, hogy helyesen cselekedjen, bár ezzel megmentette Harry életét, hanem hogy újra együtt lehessen a családjával. Az, hogy valaki olyannak hazudott, mint Voldemort, megmutatja, hogy mi is volt Narcissának a legfontosabb.
Ha te is olyasvalaki vagy, aki bármit megtenne a családjáért, akkor olyan vagy, mint Narcissa. Semmi sem fontosabb neked, mint azok biztonsága és jóléte, akik a legközelebb állnak hozzád. Támogatod őket akkor is, ha nem értesz egyet minden döntésükkel, mert hiszel abban, hogy egy családnak így kell tennie.

Ha szereted az élet adta finomabb dolgokat, akkor olyan vagy, mint HORATIUS LUMPSLUCK
Van szemed ahhoz, hogy mi lesz a legújabb és legnépszerűbb? Szeretsz otthon lenni és élvezed az ínyencségeke? Van érzéked ahhoz, hogy összegyűjtsd azt, ami igazán értékes? Nagyobb az esélye annak, hogy olyat válassz, aminek a pénzbeli értéke nagyobb, mint az érzelmi értéke? Akkor azt hiszem olyan vagy, mint Horatius Lumpsluck.
A Mardekár korábbi házvezető tanára összetett személyiség volt, de az biztos, hogy volt érzéke az élet adta finomabb dolgokhoz.  Legyen szó akár egy doboz cukrozott ananászról, egy üveg tölgyfa hordóban érlelt mézborról, a Mézesfalásból kapott édességről vagy tiszteletjegyekről a Holyheadi hárpiák következő meccsére, Lumpsluck soha nem volt boldogabb, mint amikor hozzáadhatott valamilyen új kincset a gyűjteményéhez. Tehát ha szereted a kézzel fogható dolgokat és úgy gondolod, hogy semmi baj nincs azzal, ha valaki élvezi az életet, akkor bizony olyan vagy, mint Horatius Lumpsluck.

Ha a szeretet motivál, akkor olyan vagy, mint ANDROMEDA TONKS
Andromeda lehet, hogy Narcissa és Bellatrix testvére volt, de a személyiségük nem is lehetett volna különbözőbb. Míg húgai motivációja a gyűlölet és düh volt, addig az övé a szeretet. A szeretet motiválta arra, hogy az előítéletekkel teli családjának hátat fordítva, tudva, hogy tettéért ki fogják semmizni, hozzámenjen feleségül a mugli származású Ted Tonks-hoz. A szeretet sarkallta arra, hogy belépjen a Főnix Rendjébe, mert lánya Nymphadora is részt vett a harcokban. Annak ellenére, hogy végül elvesztette a lányát és a férjét is, képes volt az unokáját, Teddy-t, feltétel nélkül szeretni.
Ha te is olyan vagy, aki eget földet megmozgatna a szeretet nevében, akkor Andromedához vagy hasonló. El tudom képzelni, hogy te olyan fajta ember vagy, aki hisz abban, hogy a szeretet a legerősebb a világon és aki a világ végére is elmenne, hogy együtt lehessen azzal, akit szeret.

 

2021. június 25.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Ebben a hónapban elkísérhetitek Harry-t a labirintusba! Amikor Harry, Ron és Professzor Lockhart lejutnak a csöveken keresztül a Roxfort alá, Harrynek muszáj megtalálnia az utat a Titkok Kamrájához. Segíts neki odatalálni!
(Jobb egérrel a képre kattintva letölthető, vagy új ablakban megnyitható a kép az eredeti méretért!)