Rendezvényeink

Rendezvényeink ingyenesen látogathatók a nem könyvtári tagok számára is.

________________________________________________________________________________________

KVÍZKEDD

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a könyvtárban tartott programok helyett igyekszünk virtuálisan szórakozást nyújtani, aminek fő forrása a könyvtár Facebook oldala, de itt is megtalálhatóak lesznek a KVÍZKEDD elnevezésű új, többfordulós játékunk kérdéseit tartalmazó feladatlapok. A játéknak még nem tudjuk pontosan mikor lesz vége, de a legtöbb jó választ beküldő olvasóink közül a játék végén értékes könyvcsomagot sorsolunk majd ki, így érdemes hetente velünk játszani!

Eheti kérdőívünket megtalálják itt:
Magyar népmesék
Csak ki kell tölteni a kérdésekre a választ és a beküldés gombbal elküldeni.

________________________________________________________________________________________

POZITÍV PÉNTEK

Új rovatot indítunk a könyvtár facebook oldalán és itt a honlapon, ha lehet rovatról beszélni közösségi média felületen. Célunk, hogy olyan történeteket osszunk meg péntekenként, amik inkább a héten történ jó dolgokra koncentrálnak, hogy ezzel segítsünk mindenkinek egy kicsit kikapcsolódni a mostani helyzetben. Bárki beküldhet egyet, aki úgy érzi, van mit megosztania az emberekkel! Várjuk szeretettel a történeteket! E-mailben (konyvtar[@]biatorbagy.hu) vagy facebookos üzenetben is.

________________________________________________________________________________________

VIRTUÁLIS SZABADULÓSZOBÁK

Már három virtuális könyvtáros szabadulószobánk is van!
Vár mindenkit szeretettel a Varázslatos Könyvtár és a Kalandok a 18. században és az Irány a Grund!
A feladatokat lesősorban nagyobb gyerekeknek állítottuk össze, a felnőttek is élvezhetik a feladatok megfejtését.

________________________________________________________________________________________

IDŐKAPSZULA

Bár lehet, hogy sokan szeretnének majd minél gyorsabban elfeledkezni ezekről a napokról, mégis hasznos lehet az emlékezés. Játékos formában, kifejezetten a gyerekek részére összeállított feladatlapot szeretnénk most megosztani. A kitöltött lapokat (amikhez rajzolni, írni, fényképeket keresgetni és az egész családdal beszélgetni kell), időkapszulába rejtve, a könyvtár udvarán szeretnénk majd elásni, hogy aztán évekkel később kinyitva megnézhessük hogyan élték át ezt a pár hónapot a most még az egészből talán nem sokat értő gyerekek. Az eredmény biztosan érdekes lesz majd nekik és nekünk is! 
A lapot innen lehet letölteni (a Gyerek programok és a Hírek részről), behozni a könyvtárba viszont majd csak akkor lehet, ha újra kinyitottunk. Addig kérünk mindenkit, hogy segítsen a gyerekeknek a kitöltéssel és vigyázzon a kitöltött lapokra helyettünk is! 

Wekerle Sándor III. könyvtári állománygyarapítási pályázat