Rendezvényeink gyerekeknek

Rendezvényeink ingyenesen látogathatók a nem könyvtári tagok számára is.

________________________________________________________________________________________

KVÍZKEDD

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a könyvtárban tartott programok helyett igyekszünk virtuálisan szórakozást nyújtani, aminek fő forrása a könyvtár Facebook oldala, de itt is megtalálhatóak lesznek a KVÍZKEDD elnevezésű új, többfordulós játékunk kérdéseit tartalmazó feladatlapok. A játéknak még nem tudjuk pontosan mikor lesz vége, de a legtöbb jó választ beküldő olvasóink közül a játék végén értékes könyvcsomagot sorsolunk majd ki, így érdemes hetente velünk játszani!

Eheti kérdőívünket megtalálják itt:
Ki vagyok én? és A dzsungel könyve
Csak ki kell tölteni a kérdésekre a választ és a beküldés gombbal elküldeni.

________________________________________________________________________________________

POZITÍV PÉNTEK

Új rovatot indítunk a könyvtár facebook oldalán és itt a honlapon, ha lehet rovatról beszélni közösségi média felületen. Célunk, hogy olyan történeteket osszunk meg péntekenként, amik inkább a héten történ jó dolgokra koncentrálnak, hogy ezzel segítsünk mindenkinek egy kicsit kikapcsolódni a mostani helyzetben. Bárki beküldhet egyet, aki úgy érzi, van mit megosztania az emberekkel! Várjuk szeretettel a történeteket! E-mailben (konyvtar[@]biatorbagy.hu) vagy facebookos üzenetben is.

________________________________________________________________________________________

VIRTUÁLIS SZABADULÓSZOBÁK

Már két virtuális könyvtáros szabadulószobánk is van!
Vár mindenkit szeretettel a Varázslatos Könyvtár és a Kalandok a 18. században és az Irány a Grund!
A feladatokat lesősorban nagyobb gyerekeknek állítottuk össze, a felnőttek is élvezhetik a feladatok megfejtését.

________________________________________________________________________________________

IDŐKAPSZULA

Bár lehet, hogy sokan szeretnének majd minél gyorsabban elfeledkezni ezekről a napokról, mégis hasznos lehet az emlékezés. Játékos formában, kifejezetten a gyerekek részére összeállított feladatlapot szeretnénk most megosztani. A kitöltött lapokat (amikhez rajzolni, írni, fényképeket keresgetni és az egész családdal beszélgetni kell), időkapszulába rejtve, a könyvtár udvarán szeretnénk majd elásni, hogy aztán évekkel később kinyitva megnézhessük hogyan élték át ezt a pár hónapot a most még az egészből talán nem sokat értő gyerekek. Az eredmény biztosan érdekes lesz majd nekik és nekünk is!
A lapot innen lehet letölteni (a Gyerek programok és a Hírek részről), behozni a könyvtárba viszont majd csak akkor lehet, ha újra kinyitottunk. Addig kérünk mindenkit, hogy segítsen a gyerekeknek a kitöltéssel és vigyázzon a kitöltött lapokra helyettünk is! 

________________________________________________________________________________________

2020. május 22.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Ebben a hónapban az Virtuális Harry Potter Klub újfajta formában jelentkezik. Ez alkalommal kirakósok segítségével kapjátok meg az idézetet, amit a "Legendás állatok és megfigyelésük" c. filmben (és annak hivatalos szövegkönyvében) találhattok. A hét varázslatos, Harry Potter világával kapcsolatos kirakót és a feladatok megoldását azok is megpróbálhatják, akik nem lépték még át a Roxfort képzeletbeli küszöbét. De vigyázzanak, aki egyszer belép ebbe a világba, nem biztos, hogy valaha is elhagyja! ;)
Link a feladatlaphoz.

2020. május 08.
ONLINE KÉZMŰVES - ÉPÍTŐKOCKÁK HÁZILAG 

Újra itt az Online Kézműves-foglalkozás!
Ez alkalommal is olyan otthon játékot szerettünk volna találni, amit az egész család együtt tud elkészíteni és játszani! A kukac verseny után most itt vannak a könnyen elkészíthető építőkockák! A "kockákat" egybe lehet illeszteni, de nem mindegy, hogy ki hogyan csinálja, mert a torony ledőlhet! A kicsik segíthetnek a festésben a nagyobbak pedig a vágásban, a játékban pedig a szülők is biztosan részt akarnak majd venni. :)
Ha valakinek nincs otthon festéke, akkor használhat színes papírt, krepp-papírt is a beborításhoz, vagy akár díszítés nélkül is használhatóak a guriga darabkák!
Jó játékot kívánunk!

Az elkészítés leírása, képekkel, megtalálható ITT.  

2020. április 24.
VIRTUÁLIS HARRY POTTER KLUB 

Bár személyesen nem találkozhatunk, azért a Harry Potter Klubot legalább ebben a formában meg tudjuk tartani. A Házak közötti versenyzés szünetel, így most inkább olyan feladatokat állítottunk össze, amit minden HP rajongó meg tud csinálni, ha olvasta az első könyvet (A Bölcsek kövét), vagy látta a belőle készült filmet. Két kérdőívünk van és egy kézműves feladat. A könyves kvíz kérdéseit könnyen meg lehet válaszolni ha valaki olvasta a könyvet, de azoknak is szórakoztató lehet, akik épp most utaznak a Roxfortba Harry-vel először. A filmes kvízben is vannak olyan kérdések, amiket a veterán HP rajongók simán meg tudnak válaszolni, de abban van pár olyan is, amihez újra végig kell nézni a filmet! 😉 
Könyves kvíz
Filmes kvíz
Asztronómia órára sajnos nem tudunk elmenni, ezért készíthetünk magunknak egy kis Üvegbe zárt galaxist, hogy unalmas estéinken azt böngészve próbáljuk meglátni a sok apró ezüstösen csillogó csillag közé zárt titkot, még ha Firenze tanár úr nem is tartaná hasznosnak a tevékenységet. Trelawney professzor viszont biztosan meg tudná jósolni micsoda szörnyűségek várnak ránk, még ebből a vidám kis galaxisból is! 😄
Az elkészítést bemutató képeket megtaláljátok itt.

 

2020. április 16.
ONLINE KÉZMŰVES - KUKAC VERSENY 


Az elkészítés leírása, képekkel, megtalálható ITT

Wekerle Sándor III. könyvtári állománygyarapítási pályázat