There are no translations available.

A TÁMOP-pályázatról bővebben

TÁMOP-3.2.4./08/1/KMR-2009-0005

" Információ helyben és az integrált rendszerben- azaz a biatorbágyi és herceghalmi könyvtárak bekapcsolása az országos adatbázisba" című pályázatról röviden:

2009 nyarán a Karikó János Könyvtár és konzorciumi társai az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjában meghirdetett „Tudásdepó- Expressz” - A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázatot megnyerték, amelyet kistérségi könyvtárak fejlesztésére írtak ki. A sikeres pályázat az ”Információ helyben és az integrált rendszerben - azaz a biatorbágyi és a herceghalmi könyvtárak bekapcsolódása az országos adatbázisba” (TÁMOP 3.2.4./08/1/KMR 2009-0005) címet viseli.
A megvalósítás időtartama: 2009. szeptember 1. – 2010. november 30.

A Faluház és Karikó János Könyvtár, mint főkedvezményezett és konzorciumi társai a Biatorbágyi Általános Iskola könyvtára, valamint a herceghalmi Általános Iskola, Óvoda és Községi Könyvtár összesen 28 580 806 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.


A projekt 3 tevékenységet tartalmazott:


1. A pályázat lehetőséget teremtett könyvtári informatikai rendszer  és interaktív konzorciumi könyvtári honlap kialakítására. Az egységes könyvtári szoftver beszerzésével a három könyvtár és könyvtárhasználói egyszerűen tudnak kapcsolódni a nagy országos közös katalógusokhoz, továbbá a kulturális és közhasznú tartalmakhoz könnyebben hozzáférnek a könyvtári honlapon keresztül. A 3 kistérségi könyvtár közös adatbázisa is látható a honlapon keresztül, és a kölcsönös együttműködés során az olvasó könyvtárközi kölcsönzés során beszerezheti a keresett könyveket.


2.Az olvasáskultúra fejlesztését, és a könyvtári szolgáltatások népszerűsítését különböző könyvtári programmal terveztük megvalósítani, főleg iskoláskorúak számára. Népszerű gyermekkönyvek szerzőit hívtuk meg író-olvasó találkozóra, továbbá előadóművészeket megzenésített gyermekversek előadására. Bábszínház és meseszínházi előadásokat szerveztünk.


3.Könyvtári bútorok beszerzése az igényelt támogatás 10 %-ig.
 
  There are no translations available.

   
  There are no translations available.

   
   
   
  There are no translations available.

   
  There are no translations available.

   
  There are no translations available.

  Wekerle Sándor III. könyvtári állománygyarapítási pályázat